5 grunde til hvorfor perlesmykker er en god idé?

5 grunde til hvorfor perlesmykker er en god idé?

Louisa Bonderup |

Smykker har ofte mere betydning til dem end hvad øjet lige kan skue udefra. Derfor bliver de smykker vi går med, specielt de unikke smykker som vi har fået som gave, altid værdsat.

Det kan være den der forlovelsesring din mand kom hjem med for et par år siden, med den fineste diamant i. Eller det smykke som dit barn har siddet og lavet sammen med dig og som han eller hun synes at det her perlearmbånd, det skal mor altså bare have. 


Smykker kan noget unikt som mange andre ting ikke kan. De evner ikke kun at pynte og pifte dig og dit outfit op, så du ligner en million, nej de kommer også med noget bagage i form af værdi og betydning. Dette kan ofte resulterer i at smykker bliver en form for investering, et særeje, som kan/bliver nedarvet i familien. 

I dette indlæg vil jeg fortælle dig hvorfor smykker med perler er en rigtig god idé.


Høj-kvalitets perler er en investering der kan bæres

Vi ser i dag i at samlere rundt om i verden i lige så høj grad samler på perler, som de samler på diamanter, safir og smaragder.
Det er ikke unormalt i dag, at perlearmbånd bliver forhandlet til priser, som i nogle tilfælde kan overstige, hvad de her kardinal ædelsten nogle gange koster.

En af grunden til at smykker med f.eks. ferskvandsperler, bliver værdisat så højt, er at naturlige perler faktisk, er en uhørt sjældenhed i dag…

Og nu tænker du måske, jamen hvis jeg søger på ferskvandsperler, så kommer der en million frem?

Det gør der også, men her er det vigtigt at huske på at hovedparten af ferskvandsperler bliver kultiveret. Det betyder at de bliver fremstillet på farme rundt omkring i verden af mennesker, som har gjort ferskvandsperler til deres levebrød.


Når du leder efter smykker med f.eks. ferskvandsperler online, og du leder efter et kvalitets smykke f.eks. Så er det vigtigt at du holder øje med nogle vigtige faktorer som, størrelse, farve, glans, sfæren, og hvor fejlfri overfladen af perlerne er. Disse faktorer har alle en betydning for værdien og kvaliteten af din perle.

Hvis du har brug for en guide, har vi lavet en som du kan bruge, når du skal købe perler næste gang.

--- Se den her ---


Fordelen ved at købe smykker med perler, eller bare generelt smykker, er at det ikke kun er en smuk investering, sådan helt bogstavelig talt, men det er også en investering som du kan bruge hver evige eneste dag.

OBS..

Hvis du vil sørge for at dine perler forbliver smukke og ikke skal tabe deres værdi, så hold dem væk fra ting som hårspray og parfume. Der er noget i begge ting som kan ødelægge perler og gøre sådan at de mister deres smukke glans.
For at holde dine perler pæne, og det gælder ikke kun f.eks. ferskvandsperler, men også halvædelsten og ædelsten, så tør dem af fra tid til anden med en våd klud.

Mere behøves ikke..


Perler er det grønne alternativ 

Når der graves efter perler rundt omkring i verdens miner, sker det på bekostning af vores klima. Mineindustrien er dyr i drift og sker på bekostning af vores miljø. Udover det, så med den hastighed der i dag udgraves miner og udvindes ædelsten og metaller, ja så er det vel bare et spørgsmål om tid før vi løber tør for disse fantastisk natur kreationer, som vores kære jord har skabt.


I kontrast til det har vi perle industrien som i dag, er effektiviseret og udviklet således at det nu i langt højere grad er en bæredygtig industri. Faktisk er kultiverede ferskvandsperler i dag blevet en vedvarende ressource, takket være en lav mekaniseret tilgangsmåde.
Ikke nok med at industrien er voksende på verdensplan, så skaber den ligeledes hvert år nye arbejdspladser, som er med til at udvikle økonomien i kyst samfundene rundt om i verden.
Når kulturperler dyrkes, sker det vha. perle østers, som kun trives i rent vand. Det betyder også at der på verdensplan, indenfor perle industrien i de senere år er kommet mere fokus på at holde vores have rene og raske.

SÅ… Holder du af miljøet og går du op i bæredygtighed? - så er det kulturperler, om det er saltvandsperler, eller ferskvandsperler, som du skal bære. Og ved du hvad? Du kan bære dem med stolthed. For ikke nok med at de får dig til at se fantastisk smuk ud, så viser du også at du går ind for bæredygtige produkter, som ikke har nogle skadelige effekter på vores skrøbelig miljø.


Perler kommer altid i de rigtige størrelser

Det der er med perler, det er at de altid fås i de rigtige størrelser og farver. Det er ikke ligesom når vi er nede i den lokale tøjforretning eller du render rundt inde i byen, for at finde et outfit du kan have på til weekendens fest.

Nej, det der er med perler er at de matcher alle uanset hvem du er. De diskriminere ikke når det kommer til størrelser. Og skal vi lige snakke om de farver de kommer i? - Ædelsten, perler og specielt ferskvandsperler kommer med et elegant udtryk og er med til at sætte et aftryk på dit outfit, som ganske få ting kan gøre det.

Og ved du hvad det fede ved det hele er?

Du kan selv bestemme hvordan dit smykke skal se ud. Måske du vil have en guld lås i armbåndet, eller hvad med nogle sølvmetal spacer perler til at give perlerne lidt modspil i halskæden?

Du bestemmer selv og kan tilpasse det ligesom du vil have det.

Hvor fedt er det ikke lige? 


Perler er et alsidigt smykke

Perler har altid været et symbol for rigdom, styrke og troskab.

Når man køber et smykke med en perle. Det kan være en forlovelsesring, eller en "bare fordi gave", så ved man at det fine smykke med den smukke ferskvandsperler, ikke bare repræsenterer en gave i sig selv, men også fine og stærke traditioner, som går mange hundrede år tilbage i menneskets historie. 


Men det er selvfølgelig ikke den eneste grund til hvorfor perlesmykker er en god ide. De fleste af os ved jo også hvad det kan gøre for vores outfit.
Om man skal til en fest og være klædt formelt på eller om det er en aftale med en gammel ven, som kræver et mere casual look, så er perlesmykker tit en god ide. 


Som overskriften siger, er disse typer smykker nemlig utrolig alsidige, og nærmest uden grænser for hvornår de kan bæres. Vil man have et tvist af klasse og et touch af glamour over sig, så er ferskvandsperler vejen frem. Vil man være klædt casual, men samtidig gå efter det mere sofistikeret look? - jamen så er ferskvandsperler også vejen frem. 

produkt et

produkt to 

produkt tre

 

Klassiske perlesmykker kan være et arvestykke gennem generationer

Passer man på sine smykker og specielt ferskvandsperler, så har man et smykke der vil holde i årtier og som fremtidige generationer af din familie kommer til at nyde godt af. Perler er tidsløse og vil aldrig gå af mode.

Ja okay, i nogle perioder kan nogle bestemte perlesmykker måske være mere fremme end andre, men jeg tør love dig uanset tid, sted eller begivenhed, så vil dit nedarvet ferskvandsperle sæt af halskæde og øreringe, fange folks opmærksomhed og mon ikke du får et eller to komplimenter med på vejen, om hvor utroligt smuk du ser ud, med det smykkesæt. 

Se nogle af vores ædelstenskollektioner

Solsten | Agat | Morganit

Efterlad en kommetar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.