3 hurtige facts om sterling sølv

3 hurtige facts om sterling sølv

3 hurtige facts om sterling sølv

Er du klar til at blive klogere på et af de mest populære smykkematerialer, som der i dag forhandles, sterling sølv? 
Spænd sikkerhedsselen, for her vil både være oplysende og skæve informationer om sterling sølv. 

1. Er sterling sølv ægte sølv? ja, med et tvist
At sterling sølv ikke er 100% ren sølv, har været en velkendt hemmelighed blandt forhandlere og os som bærer sterling sølv, i mange år, så måske du allerede vidste dette? 
Grunden til at sterling sølv er et blandingsmetal, skyldes at sølv i sig selv, er et forholdsvist blødt metal og det betyder at dine smykker nemmere bøjes og derved mister form og styrke. Netop dette problem, er derfor sterling sølv blev fremstillet i sin tid. 

Her fandt man ud af at hvis man tog sølv og blandede det med kobber eller zink i mængdeforholdet 92,5% sølv og 7,5% af kobber/zink, så ville smykket blive meget stærkere i sin struktur og derved blive mere modstandsdygtig og klare dagligdagens strabadser. 
2. Sølv er et af de mest reflekterende metaller der findes 
uuuuh ja, det er jo noget vi kan lide! 

Er der noget bedre end skinnede smykker, som ligner en million. Nej, det er der altså ikke. 
Sølv har en reflekteringsevne på 95% hvilket betyder at sølv reflektere 95% af det synlige lysspektrum. Det lyder jo helt vildt! eller også tænker du “jaaa okaaay, ehm fedt” 
Men det er altså fedt! For det som det fortæller dig, det er at hvis du passer på dine sterling smykker og sørger for rense dem med enten sterling sølv rens eller pudse dem, eller almindelig lunken vand, så kan du være sikker på at folk vil bemærke dine skinnende smykker når du bærer dem i dagligdagen og til arrangementer.

RANDOM FACT ALERT!
Sølv er så god til at reflektere lys at det bruges på spejle, teleskoper og mikroskoper.
3. Hvorfor oxiderer sterling sølv? 
Det skyldes mange ting. Det der er med sterling sølv, er at det er et blandingsmetal, og dette betyder at man også ofte vil opleve at ens sølv smykker vil gå hen og blive mørke i overfladen og miste sin glans stille og roligt som tiden den går.
Dette kan være på grund af nogle uundgåelige faktorer, som vi hver dag udsætter os selv og vores smykker for.
 
Så snart sterling sølv bliver udsat for den svovl som er i luften, starter oxideringsproces i sølv metallet. Det kan også være at man er en af dem som har et højt syre indhold i kroppen. Dette vil også sætte gang i oxideringsprocessen. Er der fugtigt? - ja, det er der her i Danmark! Så er det også en kickstarter for oxideringsprocessen. 

Oxidering af smykke metaller, praktisk talt umuligt at undgå.

Og det kan være at du tænker “åååh nej, så skal jeg da ikke have sterling sølv smykker”. 

Til det, vil jeg sige. Jo, det skal du, for sterling smykker er heldigvis nemme at holde pæne. Faktisk oplever mange at denne oxidering sker over lang tid, og sterling smykket kun skal rengøres få gange i løbet af året.  
Har du nogle smykker der trænger til at blive pudset op og få en kærlig hånd, kan jeg varmt anbefale vores universal rens til smykker samt vores pudseklud- eller svamp
Links finder du her: 

Skriv en kommentar

* Nødvendig

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises