Hvorfor skal du købe dyrere smykkematerialer?

Fra tid til anden oplever vi at vores kunder, henvender sig med et spørgsmål om hvilke smykkematerialer de bør købe. Det er ofte spørgsmålet, om det er værd at ofre et par ekstra kroner på smykkematerialer af f.eks. stål eller sterling sølv fremfor messing.

Har du haft samme tanker? - Så lad mig fortælle dig det, som vi fortæller vores andre kunder.

Prisen for de materialer du køber, hænger sammen med kvaliteten af smykkedelen. Det betyder også at jo dyrere materialer du køber, jo mere holdbare og modstandsdygtige bliver dine smykker.Kort sagt.

“Køb dyrere, spar bøvlet”

Stål og sterling sølv er mere modstandsdygtig end messing

Inden vi kaster os ud i fortællingen om messing, så er det RIGTIG VIGTIG for os at nævne, at dette indlæg særligt omhandler smykkedele som berører større legemsdele af vores krop. Det vil sige halskæder, armbånd, ankelkæder og tildels ringe.

Øreringe er derimod en anden sag og her opfordrer vi folk til at prøve vores messing øreringe, hvis de skal til at starte ud med lav selv smykker.

Her har det vist sig at vores ørekroge, creoler, ørestikkere og ørekæder er solide og holdbare i deres forgyldning. Dette skyldes den mindre berøringsflade der er ved øreflippen, hvilket betyder at smykkedelen ikke udsættes for samme mængde kropsolier, sved mm.

Af den grund anbefaler vi vores kunder at starte ud med øreringe af messing.

Nå. Skal vi ikke komme videre og få gjort dig en lille smule klogere på messing?

Her kommer det. Det er en velkendt hemmelighed at messing har en tendens til at blive grim i overfladen. Dette er et resultat af flere ting. Først og fremmest udstiller vi os selv og vores smykker for lidt af hvert i dagligdagen. Ting som rengøringsmidler, shampoo mm. er alt sammen noget som har en indvirkning på metallet.

Ikke nok med det, så sker der en kemisk reaktion mellem din krop og metallerne i messingen. Reaktionen er ufarlig for os mennesker, dog er konsekvensen en ikke så flot smykkedel. Det er noget øv, men desværre er kropslige væsker som sved og olier, nogle af de helt store syndere, når det kommer til smykkedele, som er gået hen og blevet grimme i overfladen.

Er du ved at være træt af, ikke så pæne smykker, og vil du helst gerne undgå ovenstående, så har man tre muligheder her hos os.

Mulighed 1: Messing med ekstra stærk belægning

Første mulighed er at købe messing materialer som står beskrevet som en af følgende:

 1. Ekstra stærk forgyldning
 2. Langtidsholdbar forgyldning
 3. Ekstra Slidstærk

Dette er din forsikring om at smykkedelen er belagt med en ekstra stærk guldbelægning, hvilket gør dine smykker mere modstandsdygtige over for hverdagens strabadser.

Mulighed 2: Smykkedele af stål

Mulighed nummer to, er at købe dine materialer i stål. Der er flere grunde til, hvorfor vi synes du bør overveje at handle dine materialer i stål og de kommer her.

 1. Bliver sjældent grimme i overfladen.
 2. Solid og holdbar forgyldning
 3. Modstandsdygtig overfor vand og fugt.
 4. Ideel til dig som døjer med allergier eller generelt har en sensitiv hud.
 5. Det billige alternativ til smykkematerialer af sterling sølv.

Godt nok skal man give lidt ekstra for materialer af stål, til gengæld opvejes prisen ved den stærke holdbarhed, solide forgyldning og vedvarende pæne overflade af smykkedelen.

Faktisk oplever vi kunder, som kommer til os med en undren over at deres messing materialer mister forgyldningen forholdsvist hurtigt.
Dette vil man sjældent opleve med smykkematerialer af stål. Grunden er simpel og det skyldes simpelthen at stål kan modstå, mere eller mindre alt det udsættes for.

Af den grund har vi også rådgivet flere kunder til at handle deres smykkematerialer i stål. Det har resulteret i at mange efterfølgende er vendt tilbage med positiv feedback. Her meldes der om stor tilfredshed, da de ikke længere skal døje med materialer, som mister deres forgyldning eller forsølvning.

Vi skal dog huske at nævne at metaller og forgyldninger opfører sig forskelligt, alt efter bæreren af smykket.
Hos langt de fleste af vores kunder, er stål det optimale valg når det kommer til smykkematerialer. Man kan dog opleve at man er en af dem, hvor forgyldningen stadig kan forsvinde. Dette leder os videre til mulighed nummer tre, som er smykkematerialer af sterling sølv.

Mulighed 3: Smykkedele af sterling sølv

Den sidste mulighed vi vil præsentere dig for, er sterling sølv. Sterling sølv er et ædelmetal, hvilket betyder at smykkedelen indeholder så stor en mængde af sølv, at værdien af materialet, tilskrives en højere værdi og deraf betegnelsen, ædelmetal.

Det betyder selvsagt også at materiale prisen er højere, men prisen er det hele værd.

Går man op i pæne, holdbare og tidsløse smykker, som du kan have med dig resten af livet, så er der ingen slinger valsen her. Det er sterling sølv du skal vælge.

Herunder giver vi dig nogle grunde til, hvorfor du bør vælge sterling sølv smykkedele, næste gang du skal handle smykkematerialer.

 1. Sterling sølv er ekstrem holdbar og holder en livstid.
 2. Et af de reneste metaller der findes og derfor ingen gener med allergier og sensitiv hud.
 3. Nem at holde pæn.
 4. Højere salgspris (til jer smykkemagere som laver og sælger smykker).
 5. Det billige alternativ til smykkedele af guld og platinum.

Har vi overtalt dig til at dine næste smykkedele skal være af sterling sølv, så hold øje med 925-stemplet, som er din forsikring om at smykkematerialerne, som du kigger, på er af sterling sølv.

Tak for din tid!

Jeg håber at du lærte lidt i dagens blogindlæg. Om ikke andet, så håber jeg at du har fundet indlægget interessant.

Det var dejligt at du gad at læse med!

Andreas Bruhn

Uniq Perler

Efterlad en kommetar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.