Har du tænkt over hvilke metaller det er du køber?

Har du tænkt over hvilke metaller det er du køber?

Andreas Bruhn |

Hvilke metaller kan du finde her hos Uniq Perler? - Kig med her og find ud af det :-)

For at give jer en lille oversigt over hvad i kan forvente at finde af forskellige smykkematerialer her på på siden, har vi i dag valgt at lave et lille indlæg om de metaller som er at finde op webshoppen. Vi vil løbende opdaterer dette indlæg i takt med vi får mere og mere hjem af forskellige materialer.

Vi fortæller bl.a lidt om hvad de forskellige metaller har at tilbyde jer og hvad i kan forvente af det som i køber her hos os.

 

Messing

Her på Uniq Perler kan i finde metallet, som i folkemunde tidligere gik under navnet fattigsmandsguldet, messing.
Messing er et blandingsmetal, som i reglen består af 67% kobber og 33% zink.

En af grunden til at vi her hos Uniq Perler er så glade for messing er bl.a metallets robusthed og holdbarhed. Messing er kendt for at være et solidt metal, der kan tåle nogle knubs og vi ved af erfaring, at smykker har en tendens til ikke altid at blive behandlet så pænt som de burde blive. Det er her messing har sin fordel, da det tåler en lidt hårdere behandling end f.eks fin-guld og fin-sølv.

En anden grund til at vi er glade for messing er dets pris. Messing kan fås til nogle rigtig fornuftige priser.
Derudover roses messing ofte for at have en utrolig lighed med "gul guld farven" Den farve kan vi godt lide her hos Uniq Perler og det fede ved det. Det koster en brøkdel af hvad ægte guld gør :-)

Vidste du?
Her hos os er alle messing smykker, nikkelfri og bly fri. Det betyder også at vi her, betegner vores smykker som allergivenlige

Messing er også et metal som er resistent overfor korrosion og det er der faktisk mange metaller der ikke er, men det er messing. Det betyder også at i vil opleve at jeres smykke ikke vil gå til i jeres levealder.

Vi også gerne slå et slag for messing når det kommer til vedligehold, for det er nemlig et utroligt let metal at holde pænt. Lidt varm vand og opvaskemiddel, en tandbørste og i er godt på vej til et skinnende smykke igen.

Tip:
Vil du gerne have dine messing smykker til at holde glansen længere? - Vi har et lille simpelt fif til jer. Køb en klar neglelak og lakere jeres messing smykker i det. I vil opleve at denne lakering fungerer både som et lille beskyttende lag for jeres smykke, samtidig med at det er med til at opretholde smykket glans.

Stål

Et andet metal som du finder hos os er stål. Det gør du bl.a fordi at stål er et rigtig slidstærkt metal og i vil opleve, at over tid vil stål være mere resistent overfor hak og skrammer. Derfor skal man heller ikke være bange for at gå en tur i haven og finde handskerne frem.
Stål, er ligesom messing også et metal som er resistent overfor korrosion og det er en god ting, det betyder at du kan have dit smykke i mange år frem.

En anden fed egenskab de her stålsmykker har, er at de egentlig ikke ligner stålsmykker, men derimod sølv. De kommer rigtig tit med en flot glans og den falmer heller ikke sådan lige.

Derudover er prisen på stålsmykker også dejlig overkommelige, sammenlignet med andre smykkemetaller som guld og sølv.

Vi vil ligesom med messing, rigtig gerne slå et slag for stål når det kommer til vedligehold, for det er nemlig et utroligt let metal at holde pænt. Lidt varm vand og opvaskemiddel, en tandbørste og i er godt på vej til et skinnende smykke igen.

Vidste du?
Stål er faktisk det mest miljøvenlige metal at fremstille smykker af, da fremstillingsprocessen for stål, bruger betydeligt mindre energi end for andre metaller som guld, sølv og messing.

Sterling sølv 

Det sidste metal du kan finde på webshoppen er vores fine sterling sølv. Dette er også det dyreste og fineste metal i kan finde på vores webshop.
Vi er selv ret vilde med sterling sølv, det er nemlig et let metal at arbejde med samtidig med at det er betydeligt mere robust end f.eks fin-sølv. 
Det skyldes at sterling sølv er et blandingsmetal, som netop er blandet for at give det nogle egenskaber som fin-sølv ikke har. Det betyder at du får et smykke til billigere penge og som er betydelig mere modstandsdygtig, overfor ridser og som ovenikøbet er allergivenligt. WIN-WIN, hvis vi skal sige det ;-)

Faktisk er sterling pga af dets egenskaber, det mest almindelig brugte metal til at lave smykker af i dag og det siger jo ikke så lidt.

 

Vidste du?
At det der mærkelig tal som oftest står efter sterling sølv, 925. Det er faktisk et kvalitetsstempel på at det smykke du har købt i sølv, består af 92,5% sølv.
De sidste 7,5% er som oftest kobber der er blandet i.

En lille obs fra os til jer, når det kommer til sterling sølv :-) 

Det er en almindelig kendt hemmelighed at sterling sølv har en tendens til at blive grim i overfladen, der kan nemlig dannes “pletter” som kan tage smykkets glans. Det synes vi er lidt ærgerligt!
Heldigvis for dig har vi også lavet en guide til jer, om hvordan i vedligeholder jeres smykker: Klik her og find opskriften på hvordan du gør dit smykke pænt igen.

Tip:
Er du træt af dine sterling sølv smykker forholdsvis hurtigt bliver trælse at se på? - vi har heldigvis løsning klar til dig! Alt du skal bruge er en klar neglelak, eller en klar lak som du behandler dit smykke med.
Ved at lakere dine smykker gør du smykkerne mere modstandsdygtige over for snavs og skidt, uden at gå på kompromis med smykkets smukke glans.

 

Vi håber du nød vores lille indlæg!

God dag til dig, fra os hos Uniq Perler :-)

 

Kilder:

- https://www.afashionblog.com/brass-jewelry-pros-and-cons/
https://www.inspiranzadesigns.com/blog/reasons-to-choose-sterling-silver-jewelry/
https://quickjewelryrepairs.com/stainless-steel-rings/

Efterlad en kommetar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.